לפני כ-5 שנים שמתי לב לכך שכאשר אני מקליט בוידאו את ההרצאות שאני מעביר מספר הסטודנטים שמצליחים בקורסים שאני מעביר הרבה יותר גדול. מאז ועד היום (כסטנדרט) כל ההדרכות המקצועיות שמועברות על ידינו מוקלטות בוידאו.
בין אם מדובר בקורסי תיכנות אשר מיועדים למתכנתים עם ניסיון בתיכנות מונחה עצמים, כגון קורסים ללימוד Java, Scala, Angular, Kotlin, Android, C#, Swift או ++C, ובין אם מדובר בקורסים אשר מיועדים לבעלי רקע בתיכנות (או לחילופין, למועמדים חסרי רקע בתיכנות אך בעלי יכולות אישיות גבוהות שמתאימות לאופי וקצב הקורסים שמועברים על ידינו) כגון CCS, Go, Front End Development, Python, Node.js, PHP או Fullstack Development אנחנו מקפידים על הקלטה בוידאו (תמונת מסך של המרצה + ההסברים שהוא נותן) של כל השיעורים.
בין אם מדובר בהדרכה שמועברת אונליין או בהדרכה שמועברת במסגרת סמינר מטעמנו או בהדרכה שמועברת אצל לקוח אשר הזמין את שירותנו, ההדרכה מצולמת בוידאו במלואה.
בהקלטה של שיעור בתיכנות מאד חשוב להפיק וידאו באיכות גבוהה. מאד חשוב שהקוד שמופיע על המסך יהיה קריא וברור. אנחנו משתמשים ב-Camtasia, תוכנת ההקלטה הטובה ביותר שאנו מכירים.
את הוידאו קליפים שאנו מפיקים אנו מארגנים באתר שנגיש למשתתפי הקורס גם מהבית. הגבלת הגישה לצילומי הוידאו באופן שמונע מצפיה בבית רק תפגע בתלמידים.
מרצים רבים לא ששים להקליט את שיעוריהם. מסיבות שונות..... וזה חבל.
השיעורים בהדרכות שמועברות על ידינו מוקלטים תמיד. בין אם מדובר בהעברת קורס ציבורי או בהעברת הדרכה פרטית לחברה שהזמינה את שירותנו.
את הוידאו קליפים אנו מאחסנים על הפלטפורמה של יוטיוב. הרשאת הגישה אליהם היא private. השימוש בפלטפורמה של יוטיוב מאפשר לנו להוסיף בקלות אל תוך הוידאו שצולם קישורים לוידאו קליפים נוספים שמרחיבים בהסבר שהם נותנים.
בכל שאלה שצצה תוך כדי צפייה בוידאו קליפ זה או אחר הסטודנטים שלנו יכולים לפרסם comment לוידאו באופן אשר יאפשר לנו להוסיף אל תוך הוידאו שצולם טקסט אשר עונה לשאלה שפורסמה.
כדי להקל על הסטודנטים במציאת ההסבר שאותו הם רוצים לשמוע, כל וידאו קליפ מתמקד בנושא ספציפי. לעיתים, כשמדובר בנושאים גדולים יחסית, אז במקום ליצור וידאו קליפ אחד אנחנו נוהגים ליצור 2-3 חלקים. תלוי בגודל הנושא. כמו כן, אנו מקפידים על כך שהשם של כל וידאו קליפ שאנחנו יוצרים יכלול את התאריך ואת השעה (+דקות) שבו הוא נוצר. זה מקל על הסטודנטים באיתור הוידאו קליפ שבו הם מעוניינים לצפות.
חיים מיכאל
מרצה, יועץ ומפתחblog.lifemichael.comhaim.michael@lifemichael.com